Sport Retro

Ο παλαίμαχος Μάριο Κέμπες σκόραρε στο «αντίο» του σε φιλικό clasico που διεκόπη λόγω επεισοδίων

Ο Μάριο Κέμπες υπήρξε το πρώτο μεγάλο ποδοσφαιρικό είδωλο στην Αργεντινή, αφού το 1978 πήρε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και το οδήγησε στην πρώτη κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Μάριο Κέμπες υπήρξε το πρώτο μεγάλο ποδοσφαιρικό είδωλο στην Αργεντινή, αφού το 1978 πήρε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και το οδήγησε στην πρώτη κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP και πρώτος σκόρερ του τουρνουά.

Έχοντας καταστήσει… περιττό τον Ντιέγκο Μαραντόνα που έμεινε εκτός αποστολής εκείνης της διοργάνωσης, ο «Ματαντόρ» (=»Ταυρομάχος»), όπως ήταν το πιο διάσημο ψευδώνυμό του, έγινε λυτρωτής από τα βάσανα των συμπατριωτών του, που επιβίωναν καθημερινά σε ένα καθεστώς σκληρής δικτατορίας.

Μπορεί σε διασυλλογικό επίπεδο να μην πέτυχε πολλά, αφού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε Ροσάριο Σεντράλ και Βαλένθια, ωστόσο το αέρινο στιλ του αγαπήθηκε πολύ, ενώ η ατελείωτη λίστα με τα γκολ του (320 σε 595 αγώνες) μισήθηκε από πολλούς αντιπάλους.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο sport-retro.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x